Wordt jouw beste vriend het grappigste dier van het jaar?

Amber vanDijkActies

huisdier van het jaar

Auteur Loes Vrolijk

 

Kan jouw schildpad hordelopen? Of blinkt jouw kanarie uit in diepzee duiken? Leg dit dan vast op foto en schrijf hem in voor de wedstrijd

 'Grappigste huisdier van het jaar'!

Logo Zoo & zo


De winnaar wint een fotoshoot inclusief digitale foto's twv €179,- en een voor jouw dier samengesteld pakket van Zoo & Zo!

 

Inschrijvingen gesloten 

 

Ultieme dierenliefde

Dat dieren ons enorm veel liefde geven is voor niemand een verrassing. Ze zijn immers je trouwste vriend, roddelen niet en zullen nooit een oordeel over iemand hebben. Bij dieren zit het hart op de juiste plaats. Wat je misschien wel zult verbazen is het dier die het meeste liefde kan schenken de worm is. Dit kronkelige vriendje heeft namelijk maar liefst 10 harten. 

Giraffe
 
Schijn bedriegt

Dingen zijn niet altijd wat ze lijken. Zo is de nek van een giraffe minimaal tien keer zo lang als die van ons mensen maar het aantal nekwervels van hem is gelijk aan de onze.  En een krokodil heeft dan wel een hele grote bek maar hij is fysiek niet in staat om zijn tong uit te steken. Op deze brutale actie zal je hem dus niet snel betrappen.

Muziekliefhebber

Omdat een duif zijn ogen aan de zijkant van zijn kopje heeft zitten, kan hij dieptes moeilijk inschatten. Je kunt zijn zicht vergelijken met dat van jou als je met één oog kijkt. Door snel met zijn kopje op en neer te schudden krijgt de duif beelden binnen vanaf meerdere punten, en kan hij die samen gebruiken om diepte te kunnen zien. Dus als je een duif ziet headbangen dan weet je nu dat hij dat doet om jou beter te kunnen zien. En niet omdat hij naar heavy metal aan het luisteren is.

 

Otters
 
Hand in hand 

Zeeotters voelen zich in de zee veiliger dan op het land. Ook slapen doen zij daarom altijd in het water. Otters zijn groepsdieren en verliezen elkaar niet niet uit het oog. Om te voorkomen dat ze in slaap van elkaar wegdrijven houden ze elkaars pootje vast. Dat is pas echte vriendschap!

Elk dier is uniek 

Misschien is jouw cavia niet de knapste uit zijn nest en trekt jouw teckeltje met zijn pootje als hij rent. Ze zijn net als wij niet perfect maar wel allemaal uniek. En daarom stuk voor stuk de moeite waard om op de foto te gaan. Zo kan de liefde die we voelen voor onze dierenvriendjes op een mooie manier vastgelegd worden. Onze dieren zijn niet voor niets onze beste maatjes. Kom samen met je dier(en) naar één van onze fotostudio's. 

 

Reserveer hier een dieren fotoshoot
Cavia's eten meloen