Even Happiness

Amber vanDijkDo Good

Derde moeder met gezin - Oekraïne

Auteur Loes Vrolijk Shoots & More laat een bijzondere dag als moederdag nooit ongemerkt voorbij gaan! Maar dit jaar hebben wij wel iets extra speciaals gepland... Wij hebben een aantal Oekraïense moeders op onze eigen Shoots & More wijze in het zonnetje gezet! Om toch nog even Happiness vast te leggen.


Ons steentje bijdragen

Op de vraag welke moeders dit jaar eens extra verwend moeten worden, hoefden wij bij Shoots & More niet lang na te denken. Ook wij willen ons steentje bijdragen voor de groep mensen die hun thuisland en geliefden achter hebben moeten laten na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne. Daarom hebben we drie Oekraïense moeders en hun kinderen uitgenodigd in onze fotostudio in Den Bosch voor een speciale fotoshoot.

Onder leiding van fotograaf Amber van Dijk heeft het team van Shoots & More alles op alles gezet om deze moeders een onvergetelijke tijd te geven. De moeders en hun kinderen werden met Brabantse gastvrijheid ontvangen in Den Bosch. Daar stond een tafel vol lekkernijen voor hen gereed. Onder het genot van een hapje en een drankje hebben zij hun verhaal met Amber en ons team gedeeld voordat ze de fotostudio in gingen.


Indrukwekkend

Een nieuw leven beginnen in een onbekend land, zonder de mensen die dicht bij je staan. Ga er maar aanstaan als jonge moeder. Ons respect voor deze stoere vrouwen is zeker na de gesprekken dan ook alleen maar groter geworden. Daarom hebben wij de moeders de kans gegeven om hun verhaal te kunnen delen met jullie. Heel indrukwekkend, zeker als je je beseft dat er nog zoveel meer mensen zijn in dezelfde situatie in heel Europa. Ze maken een vervelende periode mee, maar koesteren toch ieder geluksmomentje. Zoals deze speciale dag!

Image
Stay Strong

De momenten in de fotostudio waren ook heel bijzonder. Fotograaf Amber heeft alles uit de kast gehaald om de speciale band die deze moeders met hun kinderen hebben vast te leggen op foto. Niet alleen als herinnering voor later, maar ook zodat deze beelden gedeeld kunnen worden met vrienden en familie die achtergebleven zijn in Oekraïne. Op de vraag wat ze  andere moeders uit Oekraïne mee zou willen geven was Mama Tania heel duidelijk:’Stay Strong, and believe in a bright future’. Een prachtige boodschap waar wij ons alleen maar voor de volle 100% bij aan kunnen sluiten.

Bekijk hier de video met de interviews en fotoshoot beelden.

Dyakuyu (= Dank je wel)

Wij willen via deze weg Tania, Khrystyna, Lena & Andrii hartelijk bedanken voor hun enthousiasme en openheid. We hopen dat we op deze manier bij hebben mogen dragen aan een beetje happiness in jullie leven. 

 

Image