177 jaar fotografie, 6 interessante weetjes op een rijtje.

Loes VrolijkFotografie

fotografie
Vandaag is het wereld fotografie dag, de dag waarop de uitvinding van fotografie centraal staat. Ik heb 6 interessante weetjes over fotografie voor je op een rijtje gezet.

Auteur: Loes Vrolijk

6. Frankrijk schenkt fotografie “free to the world”

Louis Daguerre is de uitvinder van Daguerreotypie, een vroege fotografische methode uit de eerste helft van de 19e eeuw. Door de oplopende ontwikkelingskosten verkoop Daguerre op 19 augustus 1839 zijn patent aan de Franse overheid, die het vervolgens schenkt “free to the world”.

5. 4,3 miljoen dollar

Eerlijk, wat vinden jullie van deze foto? Rhein II gemaakt door Andreas Gursky is een van de duurste foto ooit. Een anonieme koper betaalde bij een veiling in New York maar liefs 4,3 miljoen dollar voor de foto.

4. Alweer op de foto

Pete Souza, de “Official White House Photographer” neemt wekelijks zo’n 20.000 foto’s van president Obama. Dat maakt Obama de meest gefotografeerde persoon ter wereld. En dat is dan nog zonder de kiekjes van de pers.

3. Familieportret op de maan

Maar weinig mensen weten er van, maar deze familie is al 40 jaar op de maan. In 1972 liet Apolo 16 astronaut Charles Duke naast een voetafdruk ook een familiefoto achter op de maan. Op de achterkant staat geschreven: familie van astronaut Charles Duke, planeet aarde. Achtergelaten op de maan in 1972.
Ik ben benieuwd wie die foto ooit nog tegenkomt.

2. Minuten lang stilstaan

Een familieportret maken kon enorm lang duren duren. In de beginperiode was er veel licht nodig, de camera sluiter moest soms wel minuten openstaan voor de juiste belichting. Snel een foto schieten kon niet, op de familiefoto moest iedereen stokstijf stilstaan. Gelukkig is dat tegenwoordig anders. Dat zou ongemakkelijk zijn….

1. Iedereen is fotograaf

We fotograferen steeds meer, overal en altijd. De techniek is voor iedereen beschikbaar, iedereen is een fotograaf. Fotografie gaat al lang niet meer om de beste camera en kennis van techniek. Het gaat om zien, jouw kijk op de wereld en dat vastleggen.


Kinderfotograaf

Deel dit verhaal

Loes Vrolijk is CGO (Chief Geluk Officer) bij leukste fotostudio van Nederland. Loes is altijd op zoek naar alledaags geluk. Want zonder dat je er erg in hebt, vliegt het leven voorbij. Op zoek naar geluk, naar die betere baan, naar dat grotere huis, naar die mooiere auto. Sta eens even stil en kijk om je heen, dat is haar boodschap aan Nederland. Dagelijks legt Loes als fotograaf bij Shoots & More dit geluk vast. Voor nu, maar ook voor later. Capture Happiness.