Blog: Top 5: waarom wij kippenvel van oranje krijgen

Loes VrolijkFotografie

Top 5 waarom wij kippenvel krijgen van oranje! Vandaag wordt Koning Willem Alexander 50 jaar. Net als bij andere feestdagen of een belangrijke voetbalwedstrijd kleurt heel Nederland oranje. Als Nederland geassocieerd wordt met een kleur, dan is het toch echt wel oranje.

Loes Vrolijk


Maar waarom oranje? Aan de oorsprong van de oranjegekte ligt Willem van Oranje (1533-1584), die in de zestiende eeuw de Nederlandse onafhankelijkheidsoorlog tegen Spanje leidde. De titel ‘van Oranje’ kreeg Willem omdat hij op elfjarige leeftijd het Franse prinsdom Orange had geërfd van zijn neef René van Chalon. In feite hebben wij onze oranje kleur dus te danken aan de Franse streek Orange!

1. Oranje staat voor enthousiast en plezier: Oranje wordt vaak geassocieerd met enthousiasme en plezier. Mensen krijgen een vrolijk gevoel wanneer ze de kleur oranje zien.

2. Oranje springt er uit: Oranje is een frisse kleur en is daardoor opvallend. Oranje springt er uit en wil opvallen.

3. Oranje maakt blij: Bij het zien van oranje worden mensen blij. Het zorgt voor een feestelijk gevoel. Daarnaast is oranje een warme kleur, dit zorgt ervoor dat je blij wordt van oranje.

4. Oranje geeft energie: Oranje is een opwekkende kleur die voor energie zorgt. Het is een symbool voor spiritueel ontwaken.

5. Wij houden van Nederland: De kleur oranje zit in Nederland verankert. Oranje staat voor alles wat Nederland is. Met name met koningsdag zie je dit goed terug. De kleur oranje wakkert nationalisme aan. De kleur laat zien dat je trots bent op Nederland.

Share this Post

Loes Vrolijk is CGO (Chief Geluk Officer) bij leukste fotostudio van Nederland. Loes is altijd op zoek naar alledaags geluk. Want zonder dat je er erg in hebt, vliegt het leven voorbij. Op zoek naar geluk, naar die betere baan, naar dat grotere huis, naar die mooiere auto. Sta eens even stil en kijk om je heen, dat is haar boodschap aan Nederland. Dagelijks legt Loes als fotograaf bij Shoots & More dit geluk vast. Voor nu, maar ook voor later. Capture Happiness.