Blog: Een mooie herinnering

Loes VrolijkNieuws

Schattige foto van Opa en Oma tijdens de fotoshoot
Vrijdag 24 december kwam ik bij Shoots & More om foto’s te maken van mijn hele familie. De familiefoto’s die we hebben, zijn door ons zelf gemaakt. Mijn oma is ernstig ziek. Longkanker. Dus heb ik mijn hele familie opgetrommeld om mooie foto’s te maken met een echte fotograaf. Zodat we een mooie herinnering hebben aan de familie, en onze oma.

Blogger Yoycies | Mamaplaats

Reserveren is erg makkelijk. Via de site kan je zelf aangeven wat voor shoot je wil en welke dag en tijd je wil komen. Erg fijn, want zo hoef je niet heen en weer te mailen. Na overleg, de dag voor kerst gekozen.

Op de website staan een paar tips om je goed voor te bereiden. Zo vertellen ze wat je aan zou kunnen trekken en mee zou kunnen nemen. Erg fijn. Wij hadden besloten om allemaal een spijkerbroek met iets wits of roze erboven aan te doen.

Ze raden je aan om op tijd te komen, zodat je op de afgesproken tijdstip gelijk kan beginnen. Ik dacht vroeg te zijn, maar bijna mijn hele familie zat al binnen. Voorzien van koffie, thee en limonade. In de studio staat een bank en dat zorgt voor een fijne, huiselijk sfeer. Ook hangen er spiegels. Erg fijn als je even wil kijken of je make-up of haar nog goed zit. Door de huiselijk sfeer zat mijn familie er relaxt bij. Met veertien mensen nemen we een hoop ruimte in beslag, maar het paste allemaal prima.

Met de fotograaf, Nadioa schumm, nam ik de shoot door. Wat wilde ik voor foto’s? Wat vond ik belangrijk? En wat wilde ik als eerste doen? Heel fijn als er vragen aan je worden gesteld en je samen bepaald hoe je het gaat doen. Nadia had genoeg ideeën en betrok iedereen bij haar plan.

Mijn oma heeft longkanker en is snel vermoeid. Ik wilde graag de foto’s met haar erop als eerste doen en een mooie foto van haar met opa en van allebei apart. Nadia had genoeg ideeën. Niet te statisch. Daar hou ik van. Je moet kunnen zien dat we het leuk vinden en volgens mij is ze daar goed in geslaagd. Ze hield goed rekening met mijn oma en de wensen van iedereen. Heel rustig en vooral geduldig ging ze te werk. Ook liet ze zich niet gek maken door de kinderen en mijn opa, die graag praat.

Mijn nichtje wilde op een gegeven moment niet meer en wij waren bang dat het niet ging lukken. Maar Nadia haalde alles uit de kast. En wat we niet voor mogelijk hadden gehouden, is haar gelukt. Ze heeft ervoor gezorgd dat mijn nichtje toch nog doorging tot het einde. Wauw.

Je merkt dat Shoots & More ervaring heeft met kinderen en grote groepen. Ze nemen alle tijd voor je en hebben aandacht voor het kind. Niks is te gek en dat is erg fijn. De foto’s zijn geweldig geworden! Vijf dagen na je shoot zijn de foto’s klaar en kun je ze bekijken bij de studio. Daar krijg je ze allemaal te zien en kan je kiezen welke je wil. Na afloop krijg je er een foto met de maten 30×40 mee naar huis in een mooie verpakking. Een mooie herinnering.

Of ik terug kom? Ja zeker, dit was mijn tweede keer bij Shoots & More en ik ben weer dik tevreden. Ze nemen alle tijd. Luisteren naar wat jij wil en de foto’s zijn fantastisch. Ik raad het iedereen aan.

Mijn Oma is op 8 februari 2017 overleden.
Oma is 77 jaar geworden. De foto’s heb ik in een boekje gebundeld en haar cadeau gegeven. Het boekje is meegegaan in haar kist.

Lees de blog van Joycies op Mamaplaats

Share this Post

Joycies schrijft blogs op Mamaplaats. Naast haar zoon is dansen een grote passie. Ze heeft een eigen dansschool en is regelmatig dansend in huis te vinden. 😉

Bekijk de blogs van Joycies op Mamaplaats