Blog: Nationale broer en zus dag

Loes VrolijkNieuws


Zaterdag 30 september is het Nationale broer en zus dag! Een gelegenheid om iets te laten horen aan je naaste familieleden. Stuur op 30 september even een whatsappje naar je eigen broer of zus, om ze even te laten weten dat je aan hem/haar denkt. Want hoe vanzelfsprekend de band met je broer of zus ook lijkt: door de waan van de dag vergeten we soms hoe bijzonder diegene voor ons is.

Loes Vrolijk

Broer en zus dag
Broer en zus dag is in 2013 het leven in geroepen door ex-3FM DJ Giel Beelen. Hij verloor zijn zus Saskia, die maar 39 jaar mocht worden, aan kanker. Giel Beelen vond dat er een dag moest zijn dat je even stil staat bij je broer of zus. “Het verlies van mijn zus heeft me wel weer enorm doen beseffen dat je er nu uit moet halen wat erin zit. En dat je dus ook dingen moet uitspreken die je denkt: bijvoorbeeld wat je voor je broer of zus voelt”. Het doel van de ex-3FM-dj is dat Nationale Broer en Zus-dag glimlachen tevoorschijn tovert.


Er even bij stilstaan
Voor degene die een broer of zus hebben, kan het vast geen kwaad om even stil te staan en ze even te bellen, een berichtje te sturen of een lief cadeautje te geven. Gewoon, om te laten weten dat je aan ze denkt! Zoals Giel dat mooi verwoordde: “Al levert het maar een glimlach op, dan is de dag wat mij betreft al geslaagd.”


Share this Post

Loes Vrolijk is CGO (Chief Geluk Officer) bij leukste fotostudio van Nederland. Loes is altijd op zoek naar alledaags geluk. Want zonder dat je er erg in hebt, vliegt het leven voorbij. Op zoek naar geluk, naar die betere baan, naar dat grotere huis, naar die mooiere auto. Sta eens even stil en kijk om je heen, dat is haar boodschap aan Nederland. Dagelijks legt Loes als fotograaf bij Shoots & More dit geluk vast. Voor nu, maar ook voor later. Capture Happiness.