8 tips voor betere vakantiefoto's

Loes VrolijkTips

Tips vakantiefoto's
Je kent ze wel, vakantiefoto’s die er echt uitspringen. Genomen op dat ene zelfde plekje als waar jij ook bent geweest. Waarom zijn die andere foto’s beter dan die van jouw? Hier acht handige tips zodat jouw foto’s er meer uitspringen deze zomer.

Auteur: Loes Vrolijk

8. Zoom in op details

Details worden vaak over het hoofd gezien en daar kun je juist de meest verrassende foto’s uit halen. Stap eens naar voren en zoom in.
Maak je een fotoalbum, combineer dan je overzichtsfoto’s met details. De foto’s versterken elkaar. Je krijgt een completer verhaal.


detail fotografie

7. Ben origineel

Vermijd de cliché foto. Leuk als snapshot, maar niet om mee te pronken. Als je ze aan andere laat zien zullen ze zich snel uitgekeken zijn. Het is te makkelijk.

Ga je toch voor de cliché foto, ben dan alsnog origineel 😉


Toren van Pisa fail

6. Geef iedereen een camera

De verschillende invalshoeken kunnen verrassende resultaten opleveren.
Daarnaast kan het voor kinderen een leerzaam tijdverdrijf zijn door eens op een andere manier naar de wereld te kijken.

Kijk er niet van op als je kinderen betere foto’s maken van jij.


Kind met fotocamera

5. Ben goed voorbereid

Het zal je maar gebeuren, net dat ene bijzondere moment kun je geen foto maken, camera vergeten, batterij leeg.
Zorg dat je altijd een goedwerkende camera op zak hebt. Fotografeer je met je smartphone en gebruik je hem veel. Laad hem dan tussentijds even op.


bijzondere momenten fotograferen

3. Maak meerdere opnames

Fotografeer vanuit verschillende standpunten: hoog, laag, links, rechts. Achteraf zoek je de beste foto uit.


Standpunt fotografie

2. Tegenlicht

Wil je echt iets bijzonders, fotografeer dan eens tegen de zon in. Met tegenlicht fotograferen is niet eenvoudig. Maar als het lukt krijg je fantastische foto’s.


Snapseed in app

1. Zorg voor diepte

Tot slot een tip van mijn grootvader.
Een foto wordt veel interessanter als je er diepte in creëert. Een tak op de voorgrond is al voldoende om meer diepte te brengen in je foto.


Diepte in fotografie

Deel de fotografie tips

Loes Vrolijk is CGO (Chief Geluk Officer) bij leukste fotostudio van Nederland. Loes is altijd op zoek naar alledaags geluk. Want zonder dat je er erg in hebt, vliegt het leven voorbij. Op zoek naar geluk, naar die betere baan, naar dat grotere huis, naar die mooiere auto. Sta eens even stil en kijk om je heen, dat is haar boodschap aan Nederland. Dagelijks legt Loes als fotograaf bij Shoots & More dit geluk vast. Voor nu, maar ook voor later. Capture Happiness.