Hoe maak je de perfecte selfie? 9 tips voor jou!

Loes VrolijkTips

Tips voor de aller mooiste selfies

Iedereen weet wel wat een selfie is, alleen hoe maak je nu de mooiste selfie? Wij hebben 9 tips voor je op een rijtje gezet! 


Auteur: Loes Vrolijk

1. Mooiste kant

Zorg dat je weet wat jouw mooiste kant is voor een selfie. Als je dit niet weet, maak dan eens een foto van de verschillende kanten en kom er achter wat jouw mooiste kant is.

Kun je niet kiezen? Dan heb je misschien wel meerdere mooie kanten, mazzelaar!

2. Daglicht

Daglicht is een must! Kunstlicht kan er voor zorgen dat je bleek lijkt op de foto. Een te donkere selfie kan ook een verkeerd beeld geven.

Een app als Instagram heeft veel verschillende filters, die jouw foto nog mooier kan maken. Dit werkt het beste met een foto die met daglicht genomen is.

3. Voel je happy

Denk vlak voordat je de selfie maakt aan iets waar jij een goed gevoel van krijgt of doe even een gek dansje.

Hierdoor krijg je een fonkeling in je ogen die de selfie extra mooi maakt!

4. Ben origineel

Wees niet bang, doe gek en laat jezelf zien! Niks is zo saai als een pagina met alleen maar dezelfde foto’s.

Hoe leuk is het als jij ineens met je hond, kat, cavia of parkiet een selfie plaatst! Hoe spontaner de foto is, hoe leuker.

5. Selfie filters

De meeste apps zoals Instagram en Snapchat hebben bepaalde filters om je selfies nog beter te maken. Zo kun je jezelf een dikke laag make-up geven of een gladde huid.

6. Voorkom zwevende armen

Een zwevende arm in je selfie, dat herkennen we allemaal wel. Die arm lijkt wel meterslang. Beter niet doen dus.

Zorg ervoor dat je de selfie vanuit een hoek neemt (of je arm op een bepaalde manier houdt) zodat je arm er niet op komt te staan. Let op: dit geldt ook voor een selfiestick!

7. Duckface

Af en toe een gek gezicht, duckface of iets anders? Gewoon doen! Velen spreken het tegen, maar door af en toe iets geks te doen, laat je zien dat je jezelf (en uniek!) bent.

Dit waarderen mensen veel meer dan iemand die alsmaar hetzelfde doet, dat wordt al snel saai.

8. Achtergrond

Pas op dat er geen voorwerpen of mensen achter je staan die je niet op de foto wilt hebben.

Het is nou niet echt fijn om er achter te komen dat er iets op de achtergrond ligt, als je foto al op staat. Of als je achteraf pas ziet dat iemand je photobombt.

9. Modellen truc

Druk je tong tegen je gehemelte of tegen je ondertanden. Ik hoor je denken.. Wat?! Dit klinkt misschien wat vreemd, maar dit is een truc die veel modellen ook gebruiken.

Daarnaast is het ook aan te raden om je kaken op elkaar te doen (als je je mond dicht hebt ten minste). Het zorgt namelijk voor een wat strakkere kaaklijn en dus een mooiere selfie!

Deel dit verhaal

Loes Vrolijk is CGO (Chief Geluk Officer) bij leukste fotostudio van Nederland. Loes is altijd op zoek naar alledaags geluk. Want zonder dat je er erg in hebt, vliegt het leven voorbij. Op zoek naar geluk, naar die betere baan, naar dat grotere huis, naar die mooiere auto. Sta eens even stil en kijk om je heen, dat is haar boodschap aan Nederland. Dagelijks legt Loes als fotograaf bij Shoots & More dit geluk vast. Voor nu, maar ook voor later. Capture Happiness.

Over Shoots & More
Shoots & More is niet zomaar een fotostudio, we zijn de leukste fotostudio van Nederland. Onze enthousiaste fotografen geven jou een onvergetelijke beleving en maken jouw geluk zichtbaar. Voor nu én later!
De fotosessie duurt drie kwartier

Vaste lage prijs van 49 euro

Iedereen is meer dan welkom