Hoe maak je de perfecte selfie? 9 tips voor jou!

Loes VrolijkTips

Tips voor de aller mooiste selfies

Iedereen weet wel wat een selfie is, maar hoe maak je nu de mooiste selfie?
Wij hebben 9 tips voor je op een rijtje gezet! 


Auteur: Loes Vrolijk

1. Mooiste kant

Om te beginnen is het bij het maken van een selfie belangrijk dat je weet wat jouw mooiste kant is. Als je dit niet weet, maak dan eens foto's van jezelf uit verschillende hoeken en kom er achter wat jouw mooiste kant is.

Kun je niet kiezen? Dan heb je misschien wel meerdere mooie kanten, mazzelaar!

2. Daglicht

Daglicht is essentieel bij het maken van de perfecte selfie! Daglicht biedt namelijk de meest natuurlijke verlichting, waardoor je huid er realistischer en levendiger uitziet. Kunstlicht kan een onnatuurlijke gloed geven, wat ervoor kan zorgen dat je er bleek uitziet op de foto. 

Daarnaast verspreidt daglicht zich gelijkmatiger, wat zachtere en minder harde schaduwen creëert. Dit zorgt voor een meer flatterende weergave van je gezicht, waardoor oneffenheden minder opvallen. 

Tot slot werken filters en bewerkingsapps zoals Instagram vaak beter met foto's die bij daglicht zijn genomen. De natuurlijke belichting zorgt ervoor dat de filters effectiever en natuurlijker werken, wat leidt tot een mooier eindresultaat. 

3. Voel je happy

Denk vlak voordat je de selfie maakt aan iets waar je een goed gevoel van krijgt of doe even een gek dansje. Stel je voor dat je net je favoriete liedje hebt gehoord, een grappige herinnering ophaalt, of denkt aan iemand die je dierbaar is. Deze positieve gedachten zorgen ervoor dat je gezicht ontspant en je glimlach oprecht en stralend wordt. 

Dus neem een moment om te ontspannen en plezier te maken voordat je op de knop drukt - je zult versteld staan van het resultaat! 

4. Ben origineel

Wees niet bang, doe gek en laat jezelf zien! Niks is zo saai als een pagina met alleen maar dezelfde foto’s. Experimenteer met verschillende uitdrukkingen, hoeken en achtergronden om je selfies uniek en levendig te maken. Durf buiten je comfortzone te treden en laat je ware zelf zien - authenticiteit is altijd aantrekkelijk. 

Hoe leuk is het als jij ineens met je hond, kat, cavia of parkiet een selfie plaatst! Huisdieren brengen een speels en schattig element in je foto's en hun onvoorspelbare reacties kunnen zorgen voor onverwachte en hilarische momenten. 

5. Selfie filters

De meeste apps zoals Instagram en Snapchat hebben bepaalde filters om je selfies nog beter te maken. Zo kun je jezelf een dikke laag make-up geven of een gladde huid. Deze filters bieden talloze mogelijkheden om je look aan te passen en te verbeteren met slechts een paar tikken. Of je nu kiest voor een subtiele verbetering of een dramatische transformatie, de filters kunnen je helpen om verschillende stijlen en sferen uit te proberen. 

Filters zijn leuk om te gebruiken en mee te spelen, maar vergeet niet dat iedereen mooi is zoals ze zijn. Filters kunnen een leuke toevoeging zijn, maar definiëren niet jouw ware schoonheid. Jouw unieke kenmerken en persoonlijkheid zijn wat jou echt bijzonder maken. Omarm wie je bent en wees trots op je natuurlijke zelf, zowel met als zonder filter. 6. Voorkom zwevende armen

We kennen het allemaal: die zwevende arm in je selfies die lijkt alsof hij meters lang is. Dat wil je natuurlijk vermijden. 

Probeer je selfie vanuit een hoek te nemen of je arm op een bepaalde manier te houden zodat je arm buiten beeld blijft. Dit geldt ook voor het gebruik van een selfiestick! Door de juiste hoek te kiezen, kun je een natuurlijker beeld creëren zonder dat een ongemakkelijk uitziende arm je foto verpest. 

7. Duckface

Af en toe een gek gezicht, duckface of iets anders? Gewoon doen! Hoewel velen het afraden, laat je door af en toe iets geks te doen zien dat je jezelf bent en uniek durft te zijn. 

Mensen waarderen dit veel meer dan iemand die voortdurend dezelfde uitdrukking heeft, want dat wordt al snel saai. Door je speelse kant te tonen, maak je je selfies interessanter en laat je je persoonlijkheid stralen. Dus wees niet bang om te variëren en plezier te hebben met je selfies!

8. Achtergrond

Let erop dat er geen voorwerpen of mensen achter je staan die je niet op de foto wil hebben. Controleer daarom altijd eerst de achtergrond voordat je de selfie maakt, om ongewenste verassingen te voorkomen. 

Het is namelijk niet prettig om er pas later achter te komen dat er iets storends in beeld is, zoals de rommel op de achtergrond of een ongewenste photobomber. Door vooraf te checken, zorg je ervoor dat je foto er precies zo uitziet als je wil en voorkom je ongemakkelijke situaties of teleurstellingen. 

9. Modellen truc

Druk je tong tegen je gehemelte of tegen je ondertanden. Ik hoor je denken.. Wat?! Dit klinkt misschien wat vreemd, maar dit is een truc die veel modellen ook gebruiken om een meer gedefinieerde kaaklijn te creëren. 

Daarnaast is het een aanrader om je kaken op elkaar te houden (wanneer je mond gesloten is). Dit helpt ook om je gezichtscontouren strakker te maken, wat resulteert in een mooiere selfie. Door deze eenvoudige tips toe te passen, kun je jouw natuurlijke uitstraling verbeteren en zelfverzekerd op de foto staan. 

Deel dit verhaal

Loes Vrolijk is CGO (Chief Geluk Officer) bij leukste fotostudio van Nederland. Loes is altijd op zoek naar alledaags geluk. Want zonder dat je er erg in hebt, vliegt het leven voorbij. Op zoek naar geluk, naar die betere baan, naar dat grotere huis, naar die mooiere auto. Sta eens even stil en kijk om je heen, dat is haar boodschap aan Nederland. Dagelijks legt Loes als fotograaf bij Shoots & More dit geluk vast. Voor nu, maar ook voor later. Capture Happiness.

Over Shoots & More
Shoots & More is niet zomaar een fotostudio, we zijn de leukste fotostudio van Nederland. Onze enthousiaste fotografen geven jou een onvergetelijke beleving en maken jouw geluk zichtbaar. Voor nu én later!
De fotosessie duurt drie kwartier

Vaste lage prijs van 49 euro

Iedereen is meer dan welkom