De leukste kerstmarkten

Loes VrolijkTips

leukste kerstmarkten Shoots and more
Overal staan de tentjes inmiddels al buiten, met de oliebollen, de warme chocolademelk met slagroom en niet te vergeten, de heerlijk hete glühwein. Je raad het vast wel, ik heb het natuurlijk over de kerstmarkten! Duitsland staat er al een paar jaar om bekend, de gezellige sfeer en de mega leuke kraampjes op de kerstmarkt. Maar dit jaar is ook Nederland druk als het gaat om kerstmarkten. Wij hebben speciaal voor jou de leukste kerstmarkten op een rijtje gezet.

Auteur Loes Vrolijk

Magisch Maastricht
Voor wie liever niet de grens over gaat en toch wilt genieten van de kerstsfeer is magisch Maastricht the place to be. Dit jaar is de kerstmarkt in Maastricht nóg groter dan vorig jaar en ook is een deel overdekt! Je kunt hier schaatsen, in de carrousel, in het reuzenrad en zelfs in het kersttreintje. Ook is er een mega kerstbal voor de allerleukste selfies! Voor de kids is er ook wat leuks, je kunt namelijk op de foto in het huis van de kerstman.

kerstmarkt maastricht

Het Amsterdamse winterparadijs
Onze hoofdstad pakt dit jaar ook weer groots uit met het Amsterdamse winterparadijs. Eigenlijk alles wat je zou kunnen bedenken is hier wel te vinden, je kunt natuurlijk schaatsen, naar het muziekparadijs, marshmallows roosteren, in het treintje of oud-hollandse spelletjes doen. Er is vanalles te zien en te beleven in het Amsterdamse winterparadijs. Ook is Amsterdam voor iedereen makkelijk te bereiken met de trein en met de auto.

amsterdams winterparadijs

Royal Christmas Fair Den Haag
Nog zo’n mega gezellig plekje om kerstinkopen te doen is natuurlijk de Royal christmas fair in Den Haag! Deze kerstmarkt is van 14 t/m 23 december, dagelijks geopend. Hier kun je leuke dingen doen zoals met de foto met Elsa en Anna van de Disney film Frozen. Leuke bands spelen het grootste deel van de dag jouw favoriete kerstmuziek en zelfs Bram Boender komt langs om te zingen (alleen 22 december).

Kerstmarkt den haag

Kerststad Valkenburg
Valkenburg is een hele leuke als het gaat om kerstactiviteiten, ze hebben namelijk vanalles te doen! Ten eerste hebben ze niet één maar twee kerstmarkten, eentje in de Fluweelengrot met allemaal kleine winkeltjes en wandschilderingen, sculpturen en een unieke 18de eeuwse kapel. En natuurlijk de kerstmarkt in de gemeentegrot, de oudste en meest bezochte ondergrondse kerstmarkt van Europa. Hier is vooral heel veel moois te zien, leuke stalletjes en heel veel lichtjes. Daarnaast hebben ze in Valkenburg nog meer te doen, er zijn kerstminiaturen te bewonderen in Mergelrijk, er is een winterwonderland en de kerstparade, ideaal voor een vol dagje kerststad Valkenburg dus!

kerstmarkt valkenburg

Drijvende kerstmarkt
Leiden als je echt wat unieks wilt zien dan is Leiden de plek waar je heen zou moeten. Hier heb je namelijk de enige drijvende kerstmarkt van Nederland! Deze drijvende kerstmarkt Leiden drijft op het water van de Nieuwe Rijn in het centrum van Leiden. Je kunt ook onder het genot van een lekker warme glühwein of een warme chocolademelk een winterse rondvaart maken. Voor de kinderen is er het Hooglandse kerstplein, hier wordt tijdens de lichtjesparade de kerstboom ontstoken.

drijvende kerstmarkt leiden

Kerstmarkt Düsseldorf
De mooiste kerstmarkt van Duitsland is toch wel kerstmarkt Düsseldorf. In Düsseldorf heb je namelijk overal verschillende grote en kleine pleinen met daarop de typische Duitse kraampjes. Je kunt overal kerst shoppen voor de leukste kerstcadeaus en natuurlijk ook genieten van de lekkere worsten. Entree is gratis, je kunt er makkelijk met de trein heen én er is genoeg te doen! Vergeet alleen niet dat je voor de kerstmarkt een milieusticker moet hebben als je met de auto gaat.

kerstmarkt dusseldorf

Kerstmarkt Keulen
Nóg zo’n leuke kerstmarkt in Duitsland, de kerstmarkt in Keulen! Ook hier kun je de hele stad door en is er op bijna ieder plein wel iets te zien of te doen. De kerstmarkt in Keulen is erg populair en heeft natuurlijk ook de typische stalletjes en kraampjes. Hier hangt een leuke, romantische sfeer en het is hier ook zeker gezellig. Ook Keulen is goed te bereiken met de trein en met de auto, de milieusticker heb je dan ook weer nodig. Keulen is zeker van ons een favoriet!

kerstmarkt keulen
Genoeg keus dus! Er zijn vast nog meer kerstmarkten die de moeite waard zijn, dit zijn wat ideetjes om te doen deze december. De gezelligheid is overal terug te vinden en overal kun je genieten van warme dranken en heerlijk eten. Veel plezier!
Over Shoots & More
Shoots & More is niet zomaar een fotostudio, we zijn de leukste fotostudio van Nederland. Onze enthousiaste fotografen geven jou een onvergetelijke beleving en maken jouw geluk zichtbaar. Voor nu én later!
De fotosessie duurt drie kwartier
Vaste lage prijs van 39 euro
Iedereen is meer dan welkom