8x Waarom je écht moet carnavallen in 2019

Loes VrolijkTips

Carnaval tips shoots and more fotostudio

Bijna is het weer zo ver, de tijd van het jaar waarin elke Brabander en Limburger vijf dagen lang compleet uit zijn dak gaat. De tijd van prinsen, optochten en gekkigheid. We hebben het natuurlijk over carnaval! Als rasechte Brabander zal ik met mijn apenpakkie zeker te vinden zijn in het midden van de dansvloer. Wij zetten voor je zeven redenen op een rij waarom jij ook écht carnaval moet gaan vieren in 2019.

Auteur Loes Vrolijk

1) Je moet het echt een keer beleven
Ten eerste moet iedereen in zijn leven ten minste één keer écht carnavallen. Verdwaald in de kroeg en ontbijt van friet en frikadellen, alles erop en eraan. Zeker als je nog nooit hebt gecarnavald, zou ik je aanraden eens een kijkje te nemen bij alle gekkigheid die deze vijf dagen onder de rivieren plaatsvindt.

2) Gezelligheid
Als tweede, maar daarom niet minder belangrijk, is de gezelligheid die carnaval met zich meebrengt. Blije kinderen op straat en lallende mensen in de kroeg. Carnaval is een feest voor jong en oud. De bourgondische gezelligheid spat van de straten en iedereen is wel in voor een drankje of een bitterbal. Carnaval vier je samen en dat is wat het zo’n prachtig feest maakt.

3) Reden om te verkleden
Elk moment om voor even uit de hectiek van alledag te stappen en je voor te doen als iets of iemand anders, zou met beide handen aangepakt moeten worden. Je kan voor eventjes afstand nemen van je eigen leven en gewoon een heks of een tovenaar zijn, hoe leuk is dat? Voor even zonder stress en problemen, even een politieagent spelen. Al die leuke pakken leveren natuurlijk ook nog eens hele leuke plaatjes op voor Instagram.

4) Je mag eindelijk eens gek doen
Met alleen het verkleden ben je er nog niet, gek doen hoort er natuurlijk ook bij. Onze nuchtere, Nederlandse houding gooien we deze drie dagen massaal de deur uit. We ruilen hem in voor grappen, grollen en gekkigheid. Op de elfde van de elfde om 11:11 begint het carnavalsseizoen. Gekkigheid hoort dan ook bij carnaval, elf is namelijk het getal van de gekken en dwazen. Doe dus maar lekker gek, want normaal doe je altijd al!

5) Eigenlijk is carnavalsmuziek best wel leuk
Sommigen staan direct te steunen en te kreunen wanneer de typerende klanken van een carnavalskraker uit de boxen luiden. Maar als je nu eens écht luistert naar de creatieve teksten en de maatschappelijke waarde die ze soms dragen, kun je nog eens verrast worden. Hieronder een paar van mijn persoonlijke favorieten:

En natuurlijk niet te vergeten, dé carnavalsklassieker:

6) Weg met het dieet
Bij carnaval hoort ook een bepaalde “het-maakt-niet-uit-instelling”. Over het algemeen zien we er allemaal al niet heel mooi uit, dus dan kan dat dieet ook wel even de deur uit. Carnaval is de tijd van friet, friet en nog eens friet. Wanneer je ‘s avonds uit de kroeg hobbelt, past er altijd wel een patatje bij. En een frietvet ontbijt is tijdens carnaval ook niet zo’n vreemde keuze. Er is bovendien nog genoeg tijd tot de zomer, dus laat jezelf deze paar dagen gewoon eens lekker gaan!

7) Lekker met je vrienden uit
Wat is er nu leuker dan lekker met je vrienden op pad te gaan? Carnaval is het perfecte moment om precies dat te doen. Ga naar je favoriete Brabantse of Limburgse gemeente en ga daar met zijn allen de straten onveilig maken. Geen feestje is compleet zonder je vrienden, dus ook carnaval niet.

Winactie feest tegoed carnaval shoots and more fotostudio

8) Carnaval hoeft niet eens geld te kosten dit jaar
Hebben al deze redenen je nog niet overtuigd? Dan hebben wij nog één laatste reden voor je zodat ook jij dit jaar helemaal uit je bol kan gaan. Om je wat tegemoet te komen deze carnaval geven wij bij Shoots & More eenmalig €100 feest tegoed terug! Klinkt dit voor jou als (carnavals)muziek in de oren? Klik dan hier, upload de mooiste carnavalsfoto van jou en je vrienden groep en maak kans!

Er zijn dus genoeg redenen om een fantastische carnaval te kunnen hebben in 2019. Ben jij er al klaar voor?

Over Shoots & More
Shoots & More is niet zomaar een fotostudio, we zijn de leukste fotostudio van Nederland. Onze enthousiaste fotografen geven jou een onvergetelijke beleving en maken jouw geluk zichtbaar. Voor nu én later!
De fotosessie duurt drie kwartier
Vaste lage prijs van 39 euro
Iedereen is meer dan welkom