Met deze 5 tips maak jij de mooiste winterfoto’s!

Loes VrolijkTips

Snowy Shoot

Het is bijna winter! Tijd voor een warme winterjas en dikke wanten. Ondanks dat het buiten wat kouder is, kun je ook in dit seizoen prachtige buiten foto’s maken. Gelukkig laat het zonnetje laat zich dit jaar nog vaak zien. Wij hebben vijf tips op een rijtje gezet zodat jij deze winter flitsend op de foto staat. 

Auteur Loes Vrolijk

Bereid je fotoshoot voor

Om niet te lang in de kou te staan en toch de juiste foto’s te kunnen maken, is het belangrijk om van te voren je fotoshoot te plannen. Neem je familie of vrienden mee en ga er op uit in de natuur. Bedenk ook alvast wat voor foto’s je wilt maken. Bepaal alvorens de plek, de poses de setting en last but not least, zorg voor de juiste kleding! Je wilt natuurlijk niet in de kou nog moeten omkleden. 

Zorg dat je opvalt

Het is niet alleen belangrijk om je warm aan te kleden, maar ook je zo aan te kleden dat je opvalt. Zeker als het sneeuwt kunnen zwarte of witte kleding ervoor zorgen dat je totaal wegvalt in de sneeuw. Trek bij voorkeur felle kleuren aan zoals rood of blauw, zodat je er echt uitspringt! Je kan natuurlijk voor de variatie ook een extra muts meenemen, zo lijkt het net of je twee verschillende outfits aan hebt gehad.

Relax!

Het is natuurlijk niet makkelijk om ontspannen op de foto te staan als je het koud hebt. Toch is dit wel belangrijk aangezien je door de kou wat stijver op de foto staat. Haal rustig adem en ontspan je schouders. Zo ziet de foto er een stuk natuurlijker uit, ook wanneer het ijskoud is!

Slecht weer? Geen probleem!

Laat je fotoshoot niet verpesten door het weerbericht. Zeker als het sneeuwt kun je de mooiste foto’s maken. Bewolking is helemaal niet erg, dit zorgt er juist voor dat er een mooie, zachte gloed over je foto’s komt. Je hoeft je dan dus geen zorgen te maken over oneffen licht of schaduwen die de zon normaal creëert!

De achtergrond

Nadat je de foto’s hebt gemaakt is het nog een goede tip om de achtergrond wazig te maken. Dit kun je via een app doen of via Instagram met de vignet functie. Hiermee gaat de focus vooral naar jou en krijgt je foto een betoverend effect. 

Wil jij leuke kerstfoto’s maken in de fotostudio in Eindhoven? Geen probleem! Kom dan gezellig langs in ons Magische Winterparadijs en reserveer nu jouw Snowy Shoot voor maar 19 euro. 

Geef een fotoshoot cadeau

Wil jij je geluk en plezier laten vereeuwigen met een tastbare herinnering, kom dan bij ons langs voor een fotoshoot of geef een fotoshoot cadeau. Je kan een reservering maken op onze website of een cadeaubon bestellen in onze webshop

Wist jij dat al onze fotostudio’s volledig corona proof zijn? Lees hier meer over onze maatregelen.

Over Shoots & More
Shoots & More is niet zomaar een fotostudio, we zijn de leukste fotostudio van Nederland. Onze enthousiaste fotografen geven jou een onvergetelijke beleving en maken jouw geluk zichtbaar. Voor nu én later!
De fotosessie duurt drie kwartier

Vaste lage prijs van 49 euro

Iedereen is meer dan welkom