6 tips voor kerst tijdens de lockdown

Loes VrolijkTips

Kerst fotoshoot

Kerst 2020, net even wat anders dan dat we gewend zijn. Dankzij de huidige lockdown is kerst vieren met een grote familie of vriendengroep even niet mogelijk, maar Christmas is not cancelled!

Met deze 6 tips maak je ondanks alle omstandigheden er alsnog een schitterende kerst van!

Ben jij nog op zoek naar een kerstcadeau? Bestel dan een cadeaubon in onze webshop

Auteur Loes Vrolijk

Zie er de voordelen van in

Deze feestdagen zijn net even anders dan dat je gewend bent, maar bekijk het eens van de positieve kanten. Normaal gesproken zijn de feestdagen wel een beetje stressvol met alle voorbereidingen voor het kerstdiner, de cadeautjes, kleding stress enzovoorts. Daar heb je dit jaar geen last van! Je kan zelfs heel de kerst besteden in je huispak. Kijk de hele dag kerstfilms in je matching kerst pijamas en drink warme chocomel. ‘s-Avonds kun je het jezelf zo moeilijk maken in de keuken als je zelf wil, maar één ding is zeker. Je kan eten wat JIJ lekker vindt. Kortom: kerst thuis vieren is zo stom nog niet.

Maak er een kerstmaand van

In plaats van dat je alle activiteiten in twee dagen probeert te proppen, verspreid het over heel de maand! Wil jij toch graag je vrienden en familie zien deze december? Hou dan heel de maand december kleine kerstdiners met je vrienden of familie. Uiteraard alles volgens de corona richtlijnen. Op deze manier is het heel de maand feest.

Video kerstdiner

Kun je niet met zijn allen bij elkaar zitten? Organiseer een virtueel kerstdiner! Iedereen bereid zijn eigen kerstdiner voor en sluit via de laptop aan. Super gezellig en zelfs makkelijker. Geen grote berg afwas en je kan zelfs je pyjama broek en sloffen aanhouden. Geen zin om te koken? Haal dan een lekker diner of diner schaal af bij een restaurant. Zo steun je ook meteen de horeca!

Stuur dit jaar juist wél die kerstkaart

Kerstkaarten zijn inmiddels een beetje ouderwets. Veel mensen verzenden er via de mail een of sturen niks. Dit jaar is het belangrijk de eenzame onder ons een hart onder de riem te steken. Stuur een kerstkaart met persoonlijke boodschap en laat weten dat je aan ze denkt. Of stuur een cadeautje via de post. Stuur bijvoorbeeld een Shoots & More cadeaubon voor een fotoshoot naar keuze. Je kan ze natuurlijk ook altijd uitnodigen voor het virtuele kerstdiner of op bezoek laten komen in de feestmaand.

Maak nieuwe tradities

Dit jaar is alles net even anders, dus ook tijd voor verandering in de tradities. Baal je ervan dat je je jaarlijkse tradities zoals de kerstmarkt dit jaar niet uit kan voeren? Verzin dan nieuwe tradities! Alles uiteraard binnen de corona maatregelen. Denk bijvoorbeeld aan het omtoveren van je woonkamer naar een magisch winterparadijs, maak een kerstfoto (voor op de kerstkaart natuurlijk!), maak een lijstje met dingen waar je dankbaar voor bent of probeer nieuwe recepten uit. Maak er echt een bijzondere kerst van.

Kerstwandeling

Ondanks dat je dit jaar niet naar een kerstmarkt kan of lekker kan gaan winkelen, kun je toch genieten van de natuur. Ga er op uit en maak een flinke wandeling. Neem een thermoskan met thee mee (of Glühwein) en loop bijvoorbeeld een stukje rond in het bos of een park. Kleed je wel goed aan, want het is natuurlijk wel winter!

Wij van Shoots & More wensen iedereen schitterende feestdagen en een gelukkig nieuwjaar. Hopelijk zien wij jullie snel weer verschijnen in een van onze fotostudio’s.

Geef een fotoshoot cadeau

Wil je een fotoshoot cadeau geven aan een van je familieleden of vrienden? 
Je kan een cadeaubon aanschaffen in onze webshop!

 

Over Shoots & More
Shoots & More is niet zomaar een fotostudio, we zijn de leukste fotostudio van Nederland. Onze enthousiaste fotografen geven jou een onvergetelijke beleving en maken jouw geluk zichtbaar. Voor nu én later!
De fotosessie duurt drie kwartier

Vaste lage prijs van 49 euro

Iedereen is meer dan welkom