Zo houd jij je goede voornemens wél vol!

Loes VrolijkTips

Happy 2021

2021 is begonnen!

Elk jaar begin je er weer aan, goede voornemens. Maar elk jaar hou je het al na een paar weken niet meer vol. Hoe doen anderen dat toch?

Met deze 5 tips wordt het een stuk makkelijker!

Auteur Loes Vrolijk

Zet ook de kleine voornemens op je lijstje

Hoe klein ook, elke voornemen is er één. Zet niet alleen de grote projecten op je lijstje, maar voeg ook de kleine dingen toe. Al is het maar dat je wat vaker je oma belt, of het vuilnis buiten zet. Op het moment dat je de kleinere voornemens behaald, zul je merken dat het je voldoening geeft en het een stuk makkelijker wordt om grotere voornemens ook te halen!

Verwacht niet te veel van jezelf

Des te meer je van jezelf verwacht, des te moeilijker het wordt om de voornemens vol te houden of te voltooien. Verwacht niet gelijk dat je elke avond een vijf-sterren dinner op tafel zet, begin eens wat kleiner: maak één keer per week een recept uit een kookboek. Zo leg je de lat niet al te hoog en kun je het beetje bij beetje uitbreiden.

Begin samen aan jullie voornemens

Je staat er niet alleen voor, er zullen vast mensen in je omgeving zijn die samen met jou aan een voornemen willen beginnen. Via een video call kunnen we tegenwoordig een hele hoop samen doen, op een veilige afstand. Op deze manier motiveer je elkaar het langer vol te houden! Samen sporten, samen koken, samen een nieuwe taal leren. Het wordt niet alleen een stuk makkelijker, maar het is ook nog een stuk gezelliger!

Later dan 1 januari beginnen? Geen probleem!

Oeps het jaar is al begonnen, en je hebt niet eens gedacht aan wat voor doelen je zou willen stellen dit jaar... Geen zorgen, het jaar is nog lang niet om! Je hoeft niet persee op 1 januari te beginnen aan een voornemen. Al begin je midden in de zomer met een nieuw voornemen, niemand heeft gezegd dat je alleen aan het begin van het jaar voornemens mag maken!

Het is niet erg om de doel te veranderen

"Life is what happens to you when you're busy making other plans". Met andere woorden, soms gebeuren er hele andere dingen in je leven dan je had verwacht (zoals het corona virus). Wees niet bang om je doelen bij te stellen of te veranderen. Plan na een paar maanden een tussenschauw en ga even zitten om te kijken wat je doel was en of deze nog steeds hetzelfde is!

Kortom... denk er niet te lang overna en ben niet te streng voor jezelf. Zo houd jij het het langste vol!

Geef een fotoshoot cadeau

Wil je een fotoshoot cadeau geven aan een van je familieleden of vrienden? 
Je kan een cadeaubon aanschaffen in onze webshop!

 

Over Shoots & More
Shoots & More is niet zomaar een fotostudio, we zijn de leukste fotostudio van Nederland. Onze enthousiaste fotografen geven jou een onvergetelijke beleving en maken jouw geluk zichtbaar. Voor nu én later!
De fotosessie duurt drie kwartier

Vaste lage prijs van 49 euro

Iedereen is meer dan welkom