Zo maak je de beste sneeuw foto!

Elise de BruijnTips

Winter fotoshoot

Het sneeuwt! Je zult het vast wel gemerkt hebben, want heel social media staat vol met sneeuw foto’s. Maar hoe kun je nou het beste fotograferen in de sneeuw? En kun je dat ook gewoon met je iphone doen? Wij hebben de beste tips!

Auteur Loes Vrolijk

Belichting

Fotograferen in de sneeuw kan soms voor uitdagingen zorgen. Als de zon er op staat ontstaat er namelijk heel veel licht. En zonder zon is het juist te donker. Als je met je iphone een foto van iemand in de sneeuw wilt maken focus dan op je onderwerp. Tik met je vinger op de persoon. Op je scherm zie je nu ook een zonnetje ontstaan. Dit zonnetje kun je omhoog en omlaag bewegen om de belichting aan te passen!

Witbalans

Een iets technischer aspect van de foto is de witbalans. Als je een foto maakt in de sneeuw dan kan het zijn dat er een blauwe gloed overheen zit. Dit komt omdat er zoveel wit op de foto te zien is, dat de camera het even niet meer snapt. Automatisch maakt de camera van je iphone de sneeuw grijs en de foto grauw. In de nabewerking kun je dit oplossen door de witbalans wat aan te passen. Zorg dat de foto een wat warmere kleur krijgt, iets meer richting geel.

Contrast

Sneeuw zorgt voor een prachtig winter wonderland, maar ook voor veel wit. Als je een foto maakt zul je zien dat er weinig contrast te zien is. Zoek daarom een plek op met wat meer contrast. Denk aan boomstammen die afsteken tegen de sneeuw of een blauwe lucht. Als je een portret maakt van iemand of van jezelf, zorg dan dat er in de achtergrond wat contrast te zien is!

Speel in de sneeuw!

De leukste foto’s zijn speels en spontaan. Maak hierbij gebruik van de sneeuw! Blaas de sneeuw naar de camera of gooi het de lucht in. Schop er even lekker tegenaan of neem de slee mee en roetsj van de berg af. Probeer eens een portret tegen het licht in te maken. De zon kan zo voor een mooi effect zorgen! 

Geniet van het weer, want het sneeuwt niet zo vaak!

 

 

Over Shoots & More
Shoots & More is niet zomaar een fotostudio, we zijn de leukste fotostudio van Nederland. Onze enthousiaste fotografen geven jou een onvergetelijke beleving en maken jouw geluk zichtbaar. Voor nu én later!
De fotosessie duurt drie kwartier

Vaste lage prijs van 49 euro

Iedereen is meer dan welkom