Kledingtips voor je fotoshoot!

Elise de BruijnTips

Gezin fotoshoot

Bijna is het zover! Je fotoshoot staat gepland. Alle voorbereidingen zijn getroffen. Een dag van te voren sta je voor je kast en voor je spiegel. Wat moet je nou eigenlijk aantrekken? En moet iedereen dezelfde kleur aan tijdens een familie fotoshoot?

Geen zorgen! Wij hebben de beste kledingtips bij elkaar gezet zodat je precies weet wat je wel en wat je niet kunt aantrekken naar je fotoshoot!

Auteur Loes Vrolijk

Waar komt de foto te hangen?

Bedenk eerst waar de foto komt te hangen. Komt de foto in de woonkamer? Kijk dan welke kleuren je in de kamer hebt en welke kleuren kleding hierbij passen. Zo voorkom je dat je kleding aantrekt op de foto die straks vloekt bij de kleur van de muur!

Trek aan wat bij je past!

Ben vooral jezelf! Dat is de belangrijkste tip die wij als fotograaf meegeven tijdens een fotoshoot. En bij jezelf zijn, hoort kleding dragen die bij je past. Als jij nooit een strakke jurk of hoge hakken draagt, doe dit dan ook niet tijdens de fotoshoot. Je zult zien dat je een stuk zelfverzekerder op de foto staat in kleding waarin jij je fijn voelt. Ook al is dit een spijkerbroek met een simpel t-shirt.

Voorkom te drukke printjes

Printjes leiden af en trekken de aandacht. Vooral als je met een grote groep op de foto gaat. En al helemaal als iedereen een ander printje draagt. Stem dit dus op elkaar af. Zo voorkom je dat de printjes de aandacht weg trekken van de lachende gezichten!

De beste kledingtip voor een familie fotoshoot is: houd de foto rustig. Stem de kleuren op elkaar af en beperk het aantal printjes en opvallende teksten op shirts.

Lichte kleuren en blauw

Kleuren die het beste op de foto uitkomen en die ook nog eens rust uitstralen zijn lichte kleuren. Denk aan pastelkleuren zoals lichtroze, lichtgroen & creme. Staan deze kleuren je niet? Een hele goede kleur voor op de foto is blauw. Blauw doet het altijd goed. Combineer dit met grijs of wit en je hebt een frisse, rustige foto te pakken. 

Zwart en donkere kleuren

Zwart en donkere kleuren en voornamelijk bij een gezinsfoto met meerdere personen maakt de foto al snel grauw. Meestal raden we dit dan ook af. Maar..! Bij een mooie zwart/wit foto kan het ook heel tof staan. En bovendien: trek aan wat bij je past. Dus draag jij (bijna) alleen maar zwart en vind jij zwart/wit foto’s erg mooi? Dan kun je rustig gewoon je zwarte kleding dragen op de foto.

Rood, geel en felle kleuren

Vooral in de zomer zijn we geneigd om kleurrijke kleding te dragen. Felrood en kanariegeel! Of je deze kleuren ook op de foto aan moet trekken? Liever niet.

Deze kleuren trekken namelijk de aandacht in een foto. Als iedereen netjes in lichte kleuren gekleed is en 1 persoon heeft knalrood aan, kijk je op de foto automatisch naar die ene persoon. Het tegenovergestelde geldt als je allemaal een felle kleur aan doet. De een groen, de ander geel, opa & oma in het rood, je weet niet meer waar je kijken moet! Hierbij geldt nogmaals: houd de foto rustig en stem de kleuren op elkaar af.

 

Share this Post

Loes Vrolijk is CGO (Chief Geluk Officer) bij leukste fotostudio van Nederland. Loes is altijd op zoek naar alledaags geluk. Want zonder dat je er erg in hebt, vliegt het leven voorbij. Op zoek naar geluk, naar die betere baan, naar dat grotere huis, naar die mooiere auto. Sta eens even stil en kijk om je heen, dat is haar boodschap aan Nederland. Dagelijks legt Loes als fotograaf bij Shoots & More dit geluk vast. Voor nu, maar ook voor later. Capture Happiness.

Over Shoots & More
Shoots & More is niet zomaar een fotostudio, we zijn de leukste fotostudio van Nederland. Onze enthousiaste fotografen geven jou een onvergetelijke beleving en maken jouw geluk zichtbaar. Voor nu én later!
De fotosessie duurt drie kwartier

Vaste lage prijs van 49 euro

Iedereen is meer dan welkom