Alles wat je nodig hebt voor een zakelijke fotoshoot

Elise de BruijnTips

Op zoek naar een nieuwe LinkedIn foto? Heb je een nieuwe portretfoto voor social media of je CV nodig? Heb je een eigen bedrijf of een eigen website en wil je graag laten zien wie jij bent? Bij Shoots & More is het nu ook mogelijk een zakelijke shoot te boeken.

Auteur Loes Vrolijk

Zakelijke fotoshoot

Wat houdt een zakelijke fotoshoot in? Onze fotografen bespreken eerst de wensen met je. Waar worden de foto’s voor gebruikt en wat wil je precies uitstralen? Dit is belangrijk omdat er rekening gehouden moet worden met uitsnedes tijdens het fotograferen. 

De fotoshoot is kort, zo’n 15 tot 20 minuten. De fotograaf helpt je met de poses en je uitstraling. Zo worden er al snel 10 tot 25 goede beelden gemaakt.

Na de fotoshoot zoekt de fotograaf meteen de foto’s uit. Uit deze selectie kies jij de 5 beste foto’s die je zowel in kleur als in zwart-wit of met een ander kleurenfilter digitaal in hoge resolutie ontvangt. Zijn er meer dan 5 goede beelden? Extra digitale foto’s bij bestellen is altijd mogelijk in overleg met onze fotografen.

Welke kleding trek ik aan?

Tijdens een zakelijke fotoshoot kun je gebruikmaken van een kledingwissel. Heel handig als je graag stijlen wilt afwisselen zoals formeel en casual. Als man zijnde kun je bijvoorbeeld foto’s laten maken in een blouse of in een pak, maar ook een colbert en een spijkerbroek komen fris en zakelijk over. Zijn de foto’s voor social media bedoeld dan kun je eerder denken aan een trui of t-shirt. 

Als vrouw zijnde kun je denken aan een mantelpak, maar ook een mooie zakelijke jurk of een blouse met spijkerbroek doen het goed.

Zakelijke fotoshoot LinkedIn  

Professionele portretfoto’s

Onze fotografen maken verschillende portretfoto’s. Van halftotaal tot totaal beelden en portretten. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van verschillende belichting en achtergronden. De achtergrondkleur is altijd effen. Door middel van belichting kanj de achtergrond wit, grijs of zwart gemaakt worden. In sommige van onze fotostudio’s zijn er ook gekleurde muren aanwezig zoals geel, roze, paars en blauw. Mocht je hier interesse in hebben, vraag dit dan na bij desbetreffende studio!

Zakelijke fotoshoot LinkedIn  

Tips voor houding

Om je alvast voor te bereiden op je fotoshoot hebben wij wat tips die je thuis al kunt oefenen. Bijvoorbeeld je houding. Ga nooit recht voor de camera staan, maar zorg dat je je lichaam altijd een beetje van de camera wegdraait. Zo lijk je namelijk slanker. Het is wel van belang dat beide schouders zichtbaar zijn. Zorg dat je altijd iets met je armen doet in plaats van ze te laten hangen. Geef je handen een plaats. Doe bijvoorbeeld een hand in de zij, of leg ze op je bovenbeen, je handen in je zakken geeft een casual look en je armen over elkaar is weer wat strenger. Op deze manier gaan ook automatisch je schouders wat meer naar achteren.

Vind een houding die bij je past en die natuurlijk aanvoelt. Ga bijvoorbeeld een beetje in je heup hangen, of leun waar mogelijk tegen een muur aan. Zo zie je er al snel meer ontspannen uit op de foto.

Tips voor uitstraling

Bepaal van te voren wat je wilt uitstralen. Is dit kracht of wil je juist lachen op de foto? Meestal wil je een open uitstraling hebben en niet te streng overkomen. Oefen op je glimlach en lach met je ogen.

Zorg dat je je kin een beetje omhoog houdt, maar niet te veel. En voorkom een onderkin. Je kunt ook proberen je tong tegen je gehemelte te drukken en je kin iets vooruit te steken. Dit voelt wat onnatuurlijk, maar is juist weer wat krachtiger.

Ongeacht je beroep, wij maken mooie professionele profielfoto’s voor je. 

Zakelijke fotoshoot LinkedIn  

 


Share this Post

Loes Vrolijk is CGO (Chief Geluk Officer) bij leukste fotostudio van Nederland. Loes is altijd op zoek naar alledaags geluk. Want zonder dat je er erg in hebt, vliegt het leven voorbij. Op zoek naar geluk, naar die betere baan, naar dat grotere huis, naar die mooiere auto. Sta eens even stil en kijk om je heen, dat is haar boodschap aan Nederland. Dagelijks legt Loes als fotograaf bij Shoots & More dit geluk vast. Voor nu, maar ook voor later. Capture Happiness.

Over Shoots & More
Shoots & More is niet zomaar een fotostudio, we zijn de leukste fotostudio van Nederland. Onze enthousiaste fotografen geven jou een onvergetelijke beleving en maken jouw geluk zichtbaar. Voor nu én later!
De fotosessie duurt drie kwartier

Vaste lage prijs van 49 euro

Iedereen is meer dan welkom