5 tips voor dé perfecte zomerfoto!

Kaat DewitteTips

Auteur Amber 
Tijdens de zomermaanden gaan we lekker op vakantie of doen we een daguitstap. Niks leuker om deze mooie herinneringen vast te leggen, maar hoe leg je nu precies het perfecte warme vakantiegevoel vast? Lees snel verder voor 5 tips van onze fotografen voor de perfecte zomerfoto of vakantiefoto.

1. Houd rekening met het licht

Op een zonnige dag fotografeer je mensen het best met hun rug naar de zon toe. De achtergrond is mooi verlicht, terwijl de gezichten mooi egaal in de schaduw vallen. Én je hoeft je ogen niet dicht te knijpen omdat de zon in je ogen schijnt!
TIP: Het mooiste moment op de dag om foto’s te maken is tijdens golden hour. Je weet wel, het uur na zonsopkomst of het uur voor zonsondergang. Dan kleurt de lucht zo mooi geel! Onze voorkeur gaat natuurlijk uit voor golden hour voor zonsondergang.

Foto: Buitenshoots

Image

2. Maak gebruik van je omgeving!

Probeer eens creatief naar je omgeving te kijken. Misschien is het wel leuk om wat plantjes op de voorgrond te laten zien. Wie weet is er een leuke opening waardoor je de perfecte foto kan maken!

Foto: Buitenshoots

Image

3. Storende elementen

Kijk voor je op het knopje van je camera drukt even goed rond. Die rugzak die ergens aan de zijkant mee op de foto staat, of dat lelijke verkeersbord die op de achtergrond staat, die willen we natuurlijk niet op de foto hebben! Op het moment zelf kost het je weinig moeite om die rugzak even wat verder weg te leggen, of net een stapje opzij te zetten zodat dat verkeersbord niet mee op de foto gaat.

Image

4. Verander eens van standpunt

Maak eens een foto vanuit een hoger standpunt, of ga net een keertje door je knieën om dat perfecte plaatje vast te leggen. De juiste hoek of het juiste standpunt maakt net het verschil om juist die ene originele vakantiefoto te maken.

Image

5. Have fun!

Vrolijke, lachende mensen op de foto zetten is natuurlijk veel leuker dan een statisch portret maken. Wees dus ook niet bang om beweging in je foto’s te krijgen. Geef degene die op de foto gaat kleine opdrachtjes. Je kan iemand bijvoorbeeld naar je toe laten rennen, of kietel elkaar eens. Je zal zien dat de foto’s direct een stuk minder saai worden! Rennen op het strand of door de duinen geeft natuurlijk al helemaal zat echter zomerfoto moment. 

Foto: Buitenshoots

Image
Over Shoots & More
Shoots & More is niet zomaar een fotostudio, we zijn de leukste fotostudio van Nederland. Onze enthousiaste fotografen geven jou een onvergetelijke beleving en maken jouw geluk zichtbaar. Voor nu én later!
De fotosessie duurt drie kwartier

Vaste lage prijs van 49 euro

Iedereen is meer dan welkom