Tips voor de mooiste winterfoto’s met het gezin

Noor HeynenTips

Auteur Amber 
Een mooie winter foto of leuke kerst foto van het gezin voorop de kerstkaart? Dat willen we toch allemaal! Maar hoe doe je dat nu het best? Het is namelijk niet altijd even makkelijk om die echte winter-vibes te pakken te krijgen. Helemaal niet als je met veel mensen tegelijk moet "poseren". Wij hebben navraag gedaan bij onze fotografen om een paar tips voor de mooiste winter foto's voor jullie op een rijtje te zetten.

1. Glitters en Sneeuw

Glitters, dat hoort echt bij de kerstdagen! Laat je gezin glitters naar de camera blazen. Of strooi de glitters van bovenaf over de “poserende” gezinsleden. Het levert niet alleen mooie foto’s op, maar het is stiekem ook nog eens heel erg leuk om te doen.

Wil je gaan voor een echte winter foto? Gebruik dan nepsneeuw in plaats van glitters.

Image

2. Baby kerstfoto?

Superlief, je baby op de foto. Toch nog wel lastig want ze slapen best wel veel. Maak hier gebruik van! Leg je slapende baby in een grote kerstsok en leg er ook wat kerstlichtjes bij. Zo heb jij een leuke foto voor de kerstkaart naar de kersverse Opa of Oma.

Voor meer tips over kinder- en babyfotografie kun je ook kijken bij onze blog over tips voor mooie kinderfoto's.

 

Image

3. Met je huisdier op de foto

Natuurlijk is je huisdier ook onderdeel van de familie. Betrek deze er ook zeker bij. Een grote rode strik erom, of in een doos en laat de kinderen maar uitpakken. Hier komen vaak hele grappige maar juist ook intieme foto’s uit.

Image

4. Foute kersttrui

De foute kersttrui of de rendier diadeem, velen vermijden ze liever. Toch is het voor kerst gezinsfoto’s en enorme uitkomst. Iedereen begint met giebelen en uiteindelijk staat het hele gezin er met een brede glimlach op. Even lachen naar het vogeltje is nog nooit zo makkelijk geweest.

Hoe leuker je het maakt, hoe leuker ze het een volgende keer gaan vinden. De leukste kinderfoto of babyfoto is meestal van een kindje in beweging is.

Image

5. Kietel en Knuffel

De kerstperiode draait om samenzijn en van elkaar genieten. Maak geluk zichtbaar door te knuffelen op de foto, of een kusje op de wang. Helemaal leuk, kietel elkaar op de foto. Een meer oprechte emotie kun je niet vinden, en dit maakt het vastleggen heel veel makkelijker.

Image

6. Ga naar buiten!

Zoek de sneeuw op, ga het veld in met een dikke trui aan en een wollen muts op. Op de slee van de heuvel af, sneeuwballengevechten, of verstoppertje spelen en dan snel weer naar binnen. Wist je dat wij ook fotoshoots op locatie doen? Dit is echt een uitje voor het gezin en je hebt daarna de foto’s om terug te kijken met een warme chocomelk erbij.

Image

Winter en kerst bij Shoots & More

Wil jij jouw gezin graag op de foto hebben en ben je zelf niet zo handig met fotograferen? Kom dan vooral naar de fotostudio of laat onze fotografen langs komen. Tijdens onze winteractie betaal je voor een fotoshoot in de fotostudio nu 24,50 in plaats van 49,-. Je krijgt er van ons een 30x40cm fotoafdruk als cadeautje bij. Reserveer snel je plekje in onze agenda en dan zetten wij de koffie klaar!

Image
Image
Over Shoots & More
Shoots & More is niet zomaar een fotostudio, we zijn de leukste fotostudio van Nederland. Onze enthousiaste fotografen geven jou een onvergetelijke beleving en maken jouw geluk zichtbaar. Voor nu én later!
De fotosessie duurt drie kwartier

Vaste lage prijs van 49 euro

Iedereen is meer dan welkom