Hoe maak je de perfecte selfie

Tips voor de aller mooiste selfies
Iedereen weet wel wat een selfie is, alleen hoe maak jij het mooiste digitale zelfportret? Ik heb 9 tips voor je op een rijtje gezet.


Auteur: Loes Vrolijk

9. Mooiste kant

Zorg dat je weet wat jouw mooiste kant is. Als je dit niet weet, maak dan eens een foto van de verschillende kanten en kom er achter wat jouw mooiste kant is. Kun je niet kiezen, dan heb je misschien wel meerdere mooie kanten, mazzelaar!

8. Daglicht

Daglicht is een must! Kunstlicht zorgt ervoor dat je er erg bleek uit komt te zien en een te donkere foto laat weer veel weg. Een app als Instagram heeft veel verschillende filters, die jouw foto nog mooier kan maken. Dit werkt ook beste met een foto die met daglicht genomen is.

7. Voel je happy

Denk vlak voordat je de foto maakt aan iets waar jij een goed gevoel van krijgt. Hierdoor krijg jij die fonkeling in je ogen die de foto extra mooi maakt!

6. Ben origineel

Wees niet bang, doe gek en laat jezelf zien! Niks is zo saai als een pagina met alleen maar dezelfde foto’s. Hoe leuk is het als jij ineens met je hond, kat, cavia of parkiet een foto plaatst! Hoe spontaner de foto is, hoe leuker hij over het algemeen ook is.

5. X-Pro II

Gebruik de (ondertussen bijna fameuze) X-Pro II filters! Deze filter belicht de foto met een kaarslichteffect. Dit zorgt ervoor dat er bijna geen oneffenheden meer over blijven en je foto ook mooier is.

4. Zwevende armen

Geen zwevende armen! Het is niet echt flatteus als er een zwevende foto-arm op de foto staat. Zorg er dus voor dat je de foto vanuit een hoek neemt (of je arm op een bepaalde manier houdt) zodat je arm er niet op komt te staan.

3. Duckface

Af en toe een gek gezicht, duckface of iets anders? Gewoon doen! Velen spreken het tegen, maar door af en toe iets geks te doen, laat je zien dat je jezelf (en uniek!) bent. Dit waarderen mensen veel meer dan iemand die alsmaar hetzelfde doet, dat wordt al snel saai.

2. Achtergrond

Pas op dat er geen voorwerpen of mensen achter je staan die je niet op de foto wilt hebben. Het is nou niet echt fijn om er achter te komen dat er een vieze onderbroek op de grond ligt, als je foto al op Instagram staat. Wees hier dus wel een beetje voorzichtig mee!

1. Modellen truc

Druk je tong tegen je gehemelte of tegen je ondertanden. Ik hoor je denken.. Wat?! Dit klinkt misschien wat vreemd, maar dit is een truc die veel modellen ook gebruiken. Daarnaast is het ook aan te raden om je kaken op elkaar te doen (als je je mond dicht hebt ten minste). Het zorgt namelijk voor een wat strakkere kaaklijn en dus een mooiere foto!


Deel dit verhaal

Loes Vrolijk is CGO (Chief Geluk Officer) bij leukste fotostudio van Nederland. Loes is altijd op zoek naar alledaags geluk. Want zonder dat je er erg in hebt, vliegt het leven voorbij. Op zoek naar geluk, naar die betere baan, naar dat grotere huis, naar die mooiere auto. Sta eens even stil en kijk om je heen, dat is haar boodschap aan Nederland. Dagelijks legt Loes als fotograaf bij Shoots & More dit geluk vast. Voor nu, maar ook voor later. Capture Happiness.