Internationale Mannendag

Noor HeynenFotografie

Auteur Eva 


Deze zaterdag is het internationale mannendag. Met deze blog zetten wij graag de mannen die bij ons in de studio komen en de mannen uit ons vakgebied in de spotlight.

1. Waar denk jij aan bij het woord fotograaf?

De meeste mensen denken bij het woord ‘fotograaf’ aan een oudere man, misschien grijzig of kaal inmiddels. Hij heeft Fotostudio Smit in het midden van een lief dorpje ergens in Nederland en hij heeft een stoffige, ouderwetse en statige trouwfoto in de etalage hangen in een gouden afgebladderde lijst. Althans, dat was altijd mijn perceptie als ik dacht aan een fotograaf.

Inmiddels is mijn blikveld flink verbreed, maar zijn de fotografen tegen wie ik opzie vaak toch wel man.

Fotograaf Anton Corbijn bijvoorbeeld, die graag een grove korrel gebruikt in zijn zwart-wit foto’s. Jimmy Nelson, die de meest prachtige beelden schiet van inheemse stammen. Fashion fotograaf Mario Testino, die als jongetje achter de schermen bij Vogue begon als kabel jongen en later dacht: ‘wat die fotografen doen kan ik ook…en beter’. En hij had gelijk. En natuurlijk bij iedereen wel bekend als jurylid van Het Perfecte Plaatje, onze eigen William Rutten: de concertfotograaf die de posters van Take That en de Backstreet Boys schoot voor de Hitkrant en die trots in mijn tienerkamer hingen. Allen goede fotografen in hun eigen specialisme. 

Image
Image

2. Zijn alle fotografen man?

Maar zijn dan alle goede fotografen mannen? Integendeel! De afgelopen jaren is de ratio man-vrouw flink gelijkgetrokken in ons beroepsveld! Sterker: bij Shoots & More zijn vrouwen in de meerderheid :-). Van de 49 mensen die werken bij Shoots zijn er slechts 4 man. Geen idee waar dat mee te maken heeft, want ons werk als fotograaf is leuk, gezellig, afwisselend en geeft voldoening!

3. Mannen in de fotostudio

Wat we wel merken op de studiovloer is dat het vaker mannen dan vrouwen zijn die een fotoshoot eigenlijk niet zo zien zitten. Van pubers die geen zin hebben om knuffelend met hun ouders op de foto te gaan, tot de partner van een zwangere dame die echt niet perse op de foto hoeft. Ik wil maar 1 ding tegen die mannen zeggen: JULLIE ZIJN HELDEN!

Image
Image

4. Samen herinneringen maken

Voor ons dames is een fotoshoot een leuke manier om een mooie herinnering te maken. Wij meisjes vinden dat optutten en een mooie foto van jezelf of je gezin hebben leuk en de shoot gezellig. Dat jullie mannen meegaan in die wens siert jullie! Het komt vaak voor dat de man in kwestie in eerste instantie geen zin heeft en dat zie je dan ook terug op de foto’s. Wanneer je dan aangeeft dat je ze dankbaar bent dat ze dit voor hun partner doen, gaan de schouders recht en gaat de neus omhoog. Ja, jij doet dit voor je partner of je gezin. Topper ben je! Puntje erbij, mannen. En dat op Internationale Mannendag

Guus Meeuwis heeft een prachtig liedje voor jullie geschreven naar aanleiding van de tentoonstelling Face It van William Rutten: "Echte Mannen". Zoek hem op, zet hem aan en geniet ervan.

Groetjes,

Eva - team Utrecht
Over Shoots & More
Shoots & More is niet zomaar een fotostudio, we zijn de leukste fotostudio van Nederland. Onze enthousiaste fotografen geven jou een onvergetelijke beleving en maken jouw geluk zichtbaar. Voor nu én later!
De fotosessie duurt drie kwartier

Vaste lage prijs van 49 euro

Iedereen is meer dan welkom