7 tips voor de beste kinderfoto of babyfoto!

Noor HeynenTips

Auteur Amber 
Je eigen kindje mooi op de foto zetten, dat willen we toch allemaal. Maar hoe doe je dat nu het best? Het is namelijk niet altijd even makkelijk om je kleine spruit jouw richting uit te laten kijken, of lekker te laten lachen op het moment dat jij dat graag wil. Kinderfotografie is echt lastig, maar toch willen we die mooie foto's hebben. Wij hebben navraag gedaan bij onze fotografen om een paar tips voor de beste kinderfoto's en babyfoto's voor jullie op een rijtje te zetten.

1. Gebruik attributen tijdens je fotoshoot

Fotografeer je kindje eens met een attribuut. Denk daarbij bijvoorbeeld aan confetti, ballonnen, bellenblaas of zijn/haar favoriete speelgoed. Op deze manier krijg je meteen een veel dynamischer en vrolijker beeld. 

Ook geeft het jou, als fotograaf, meer tijd om de perfecte kinderfoto of babyfoto te maken. En, wie vind confetti of bellenblaas nu niet leuk?!

Kinderfoto: Lekker bellenblazen tijdens de fotoshoot

2. Fotografeer op ooghoogte 

Zorg ervoor dat je op ooghoogte van je kindje zit. Bij kinderfotografie is het belangrijk dat je samen met je kindje de interactie aangaat. Dit maakt jouw kinderfoto of babyfoto ook veel persoonlijker. Ook wordt je zo onderdeel van het moment.

Niet alleen word je kinderfoto of baby foto leuker, iedere keer als je de foto terug ziet zal je herinneren wat een plezier jullie samen gehad hebben tijdens jullie fotoshoot moment.

 

"Kinderfoto"

3. Geen afleiding

Fotografeer je kindje in een omgeving waar weinig afleiding is. Wanneer je foto’s gaat maken in een ruimte waar veel speelgoed ligt zal je kindje na een paar minuten de aandacht verliezen en willen spelen met al dat leuke speelgoed.

Daarnaast wil je niet dat de achtergrond van je foto te druk is. Kies dus een rustige plek uit voor jullie fotoshoot moment. Voor een babyfoto is dit extra belangrijk. Gebruik bijvoorbeeld een kussen of zitzak om je baby op te leggen.  

Kinderfoto: Heerlijk spelen met je speelgoed tijdens de fotoshoot

4. Beweging!

We weten allemaal dat kindjes vaak niet goed stil kunnen blijven zitten. Maak hier gebruik van! Laat je kindje springen of rennen. Geef kleine opdrachtjes, of ga je kindje kietelen. Je zal zien dat het voor je kindje op deze manier ook veel leuker is om gefotografeerd te worden!

Hoe leuker je het maakt, hoe leuker ze het een volgende keer gaan vinden. De leukste kinderfoto of babyfoto is meestal van een kindje in beweging is.

"Kinderfoto"

5. Hou het kort

Jonge kinderen hebben een korte aandachtsspanne. Verwacht dus niet van je kindje dat hij/zij een half uur lang de aandacht erbij kan houden. Met 10 minuten kan je al een heleboel leuke kinderfoto’s of babyfoto's maken!

"Kinderfoto"

6. Licht!

Wat is er mooier dan het licht dat in de ogen van je kindje valt. Het is het mooist wanneer je je kindje fotografeert met het gezicht naar een groot raam toe. Zorg ervoor dat ze niet recht in de zon zitten, dan gaan ze hun ogen namelijk toe knijpen.

Het is ook belangrijk dat jij als fotograaf natuurlijk niet in het licht gaat staan zodat je geen schaduw op de foto krijgt.

"Kinderfoto"

7. Knuffeltje

Nee geen knuffel geven... Hou een knuffeltje boven de camera. Liefst een knuffel met veel kleur, dat trekt de aandacht. Je kindje kijkt namelijk naar het knuffeltje, waardoor het op de foto lijkt alsof hij/zij recht in de lens kijkt! Dit maakt de kinderfoto heel sterk en geeft iedereen een warm gevoel van binnen.

Bij een babyfoto is het lastiger, maar ook daarbij werkt deze tip. Vaak helpt het dan wel om de knuffel te bewegen zodat je als fotograaf meer aandacht trekt.
"Kinderfoto"

Nieuw! Lens knuffels in de studio...

Sinds kort hebben al onze fotostudio’s lens knuffels. Deze werden speciaal voor ons handgemaakt van tweedehands knuffeldoekjes. Dit zorgt er natuurlijk ook voor dat elke locatie een andere lens knuffel heeft. In onze fotostudio in Zwolle gebruikt de fotograaf tijdens jouw fotoshoot een lens knuffel die gemaakt werd van een Teigetje knuffeldoekje! Hoe schattig is dit! Wanneer je bij ons op fotoshoot komt zou het dus zomaar kunnen dat we deze naar voren halen om ervoor te zorgen dat jullie met hét perfecte plaatje naar huis toe gaan. Kom jij snel een keertje langs om te kijken welke lens knuffel ze bij jou in de buurt in de studio gebruiken?

"Kinderfoto"
Over Shoots & More
Shoots & More is niet zomaar een fotostudio, we zijn de leukste fotostudio van Nederland. Onze enthousiaste fotografen geven jou een onvergetelijke beleving en maken jouw geluk zichtbaar. Voor nu én later!
De fotosessie duurt drie kwartier

Vaste lage prijs van 49 euro

Iedereen is meer dan welkom