Picknick tips

Marjolein de GoedeTips

picknick tips, picknick dag, picknick, internationale picknick dag, internationaal, buiten

Auteur Marjoleine


Tips voor de perfecte picknick!

De zon schijnt lekker dus ga er lekker op uit. Kleedje mee, wat te eten mee en vertrekken maar. Of je nu met vrienden, familie of alleen gaat, een picknick is een leuke manier om wat tijd door te brengen in de buitenlucht en te genieten van de omgeving. In deze blogpost delen we wat ideeën en tips om jouw picknick naar een hoger niveau te tillen.

1. Perfecte locatie

Een picknick kan je natuurlijk in de achtertuin doen, maar het is nog veel leuker om naar een gebied te gaan dat je nog niet eerder hebt gezien. Denk hierbij aan een park, strand, een heide of een botanische tuin. Zorg er wel altijd voor dat er genoeg schaduw is en dat je comfortabel kunt zitten.

2. Lekker eten

Een picknick is natuurlijk niet compleet zonder lekker eten. Je kan ervoor kiezen om een stokbrood met wat lekkere dipjes te halen bij de supermarkt, maar denk ook eens aan verschillende sandwiches, een kaasplankje of zelfgebakken muffins. Maak het zo lekker en uitgebreid als je zelf wilt.

3. Voldoende drinken

Wanneer je gaat picknicken op een warme plek wil je wel genoeg drinken meenemen. Kies hierbij voor verfrissende drankjes zoals water met munt of een lekkere ijsthee. Misschien ga je wel voor een avond picknick, dan is een flesje (alcoholvrije) wijn ook lekker.

4. Spelletjes

Neem een aantal spelletjes mee, dit zorgt nog voor wat extra plezier. Onze aanraders zijn: Regenwormen, Qwixx en Uno. Allemaal spelletjes die makkelijk zijn om mee te nemen!

5. Fijne zitplekken

Een picknick duurt altijd langer dan je zou denken, dus zorg voor een comfortabele zitplek. Een kleedje en een paar kussen zijn echte musthaves.

6. Muziek

Genieten van de zon, van lekker eten en van leuk gezelschap is al fijn, maar met een lekker muziekje op de achtergrond til je de ervaring naar een hoger niveau. Ga voor muziek die jij leuk vindt of kies een zomerse playlist. Onze aanrader? De lijst “Summer Vibes” op Spotify.

Wij hebben na het schrijven van deze blogpost al helemaal zin om te picknicken.
Tijd om eropuit te trekken, want daar is internationale picknick dag natuurlijk het allerbeste excuus voor. Ga lekker genieten van gezellige mensen, lekker eten en de buitenlucht. Wij wensen je in ieder geval heel erg veel plezier en een fijne zomer!

Over Shoots & More
Shoots & More is niet zomaar een fotostudio, we zijn de leukste fotostudio van Nederland. Onze enthousiaste fotografen geven jou een onvergetelijke beleving en maken jouw geluk zichtbaar. Voor nu én later!
De fotosessie duurt drie kwartier

Vaste lage prijs van 49 euro

Iedereen is meer dan welkom